Katalogi

Katalogi

Preberite več
Naše obveze

Naše obveze

Preberite več
https://www.e-leclerc.si/priporocamo/moja-cewe-fotoknjiga/

CEWE fotoizdelki

Preberite več

receptpica_18.4_3Testo za pico:

(dva okrogla pekača premera 28 do 30 cm oz. en večji pravokotni pekač)

  • 330 g moke
  • 18 g svežega kvasa
  • pribl. 2 dl vode
  • 5 jušnih žlic oljčnega olja
  • ščep soli

Nadev za pico:

  • pribl. 3 dl paradižnikove omake
  • 270 g sveže mocarele za pico
  • 150 g češnjevih paradižnikov
  • šopek sveže bazilike
  • sol, začimbna mešanica za pico

Priprava testa:

Moko zmešajte z vodo in pustite stati vsaj pol ure (ta korak ni nujno potreben, pripomore pa k bolj prožnemu testu), nato dodajte nadrobljen kvas, oljčno olje ter sol in temeljito pregnetite testo. Če ga gnetete strojno, ga gnetite vsaj 15 minut. Testo pokrijte in ga pustite počivati. Če bo počivalo dlje časa, ga postavite v hladilnik.

Medtem ko testo počiva, pripravite preostale sestavine za pico. Pečico segrejte na 220°C.

Paradižnikovo omako solite in po okusu začinite z začimbno mešanico za pico. Mocarelo za pico narežite na tanke rezine ali grobo naribajte. Češnjeve paradižnike operite in prerežite na polovice. Baziliko operite, osušite s papirnato brisačko, osmukajte liste in jih shraniteza kasneje.

Vzhajano testo pregnetite in raztegnite tako, da ustreza izbranemu pekaču. Premažite ga s paradižnikovo omako , obložite z narezanimi mozarelo in paradižniki ter postavite v segreto pečico. Pica se peče pribl. 30 do 35 minut. Pico med peko spremljajte in po potrebi zmanjšajte temperaturo, da se ne zapeče preveč.

Pečeno pico okrasite z lističi bazilike.

BON APPÉTIT

Izberite jedi, prevzemite naročilo v vaši trgovini E.Leclerc, prihranite čas pri nakupovanju in več časa uživajte v dobri družbi.

Prijava na e-novice

Bodite obveščeni o vseh akcijah, novostih in posebnih ponudbah v trgovinah E.Leclerc!

Prijava

Ljubljana

Jurčkova cesta 225
Tel. 01 420 42 67
[email protected]

Maribor

Tržaška cesta 67a
Tel: 02 450 05 00
[email protected]