Ovsena kaša
Sestavine za 2 osebi:
- 160 g ovsenih otrobov
- 600 ml mandljevega mleka (lahko tudi kateri drugi rastlinski napitek)
- med
- cimet
- droben ščepec soli
Postopek:
Sadje in oreščki po želji, npr. jabolka, lešniki in rozine Ovsene otrobe in mandljevo mleko zmešamo v kozici, dodamo droben ščepec soli in počasi zavremo. Med stalnim mešanjem kuhamo 5 do o 10 minut. Če se preveč zgosti, dodamo še malo mleka. Začinimo s cimetom in sladimo z medom.
Razdelimo v skledici, povrh pa posujemo sadje, oreške in semena po okusu. S kombinacijami si lahko damo duška, tukaj je nekaj naših najljubših predlogov:
- jabolka, lešniki in rozine
- mango, kokosov čips in indijski oreščki
- banana, pekan orehi in chia semena
- jagode, banana in nastrgana čokolada
- maline, borovnice, na lističe narezani in popraženi mandlji in lističi mete