Katalogi

Katalogi

Preberite več
Naše obveze

Naše obveze

Preberite več
https://www.e-leclerc.si/priporocamo/moja-cewe-fotoknjiga/

CEWE fotoizdelki

Preberite več
Jakobove pokrovače so prava poslastica za sladokusce, še posebej priljubljena v prazničnih dneh. Pripravite jih lahko preprosto na žaru z najboljšim oljčnim oljem ali pa jih gratinirate in poskrbite za posebno razvajanje brbončic.
 
ČAS PRIPRAVE: približno 30 minut
ČAS PEKE: približno 10 minut
ZA 4 OSEBE
 
Potrebujete
  • 60 g moke
  • 40 g masla
  • 1 šalotka
  • 10 cl belega vina
  • 40 cl zelenjavne jušne osnove
  • 10 g goste smetane
  • 250 g šampinjonov
  • 250 g jakobovih pokrovač
  • 20 g krušnih drobtin
  • kanček olivnega olja
 
Navodila
 
Pečico najprej segrejte na 180° C. Maslo stopite, pražite sesekljano šalotko dve minuti in dodajte moko. Nenehno mešajte in nato vlijte belo vino in zelenjavno jušno osnovo. Pustite kuhati na srednjem ognju, da se omaka zgosti. Ko dobite konsistenco bešamela, posolite in popoprate. Očistite in narežite šampinjone in jih popražite na malo olja. K omaki dodajte gosto smetano, šampinjone, jakobove pokrovače in pripravek razdelite v školjke. Potresite z drobtinami in pecite v pečici 10 minut ter vroče postrezite z zeleno solato. K pripravku lahko dodate tudi olupljene sive kozice.
*Če vina ne pijete ali pa ga nimate, je tukaj manjši namig, kako ga nadomestiti, in sicer: 2/3 vode, 1/3 belega kisa in ena kocka sladkorja.
 
 
 

BON APPÉTIT

Izberite jedi, prevzemite naročilo v vaši trgovini E.Leclerc, prihranite čas pri nakupovanju in več časa uživajte v dobri družbi.

Prijava na e-novice

Bodite obveščeni o vseh akcijah, novostih in posebnih ponudbah v trgovinah E.Leclerc!

Prijava

Ljubljana

Jurčkova cesta 225
Tel. 01 420 42 67
[email protected]

Maribor

Tržaška cesta 67a
Tel: 02 450 05 00
[email protected]

Pregled zasebnosti

To spletno mesto uporablja piškotke za boljšo uporabniško izkušnjo na naši spletni strani.

Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in opravljajo funkcije, kot je prepoznavanje vas, ko se vrnete na našo spletno stran in kot pomoč naši ekipi, da prepozna, kateri deli spletnega mesta so za vas najbolj zanimivi in uporabni.