Sestavine (4 do 6 oseb):
- 1 dl oljčnega olja
- 2 jušni žlici limoninega soka in 1 limona, narezana na krhlje
- 2 jušni žlici jabolčnega ali vinskega kisa
- 2 do 3 stroki česna
- 2 čajni žlički suhega origana
- 1 čajna žličko drobno nasekljane sveže mete
- Sol, poper
- 0,5 kg sira za žar, priporočamo sir halloumi
- 2 srednje veliki bučki
- 1 srednje velika rdeča čebula
- 0,5 kg češnjevega paradižnik
- 1 rumena paprika
- 1 rdeča paprika
- 1 jajčevec
- sveža bazilika
Priprava:
Če bomo uporabili lesena nabodala, jih moramo pred uporabo namočiti v vodo za vsaj 30 minut.
Sir narežemo na približno centimeter in pol velike kocke. Bučke nareženo na 1 cm debele rezine, ki jih prepolovimo. Čebulo olupimo in narežemo na centimeter in pol velike rezine. Češnjev paradižnik po potrebi razpolovimo. Očistimo paprike in jih narežemo na centimeter in pol velike rezine. Očistimo jajčevec in ga zrežemo na manjše kocke.
Olje, limonin sok, kis, nasekljan česen, origano in nasekljano meto v veliki posodi zmešamo, dodamo sol in poper po okusu. Dodamo narezano zelenjavo in sir, nežno premešamo.
Na nabodala izmenjaje nabadamo zelenjavo in sir. Medtem segrejemo žar. Pripravljena nabodala pečemo na predhodno namaščeni rešetki žara, dokler se sir ne obarva svetlo rjavo, zelenjava pa zmehča, približno 3 do 5 minut na vsaki strani na srednje močnem ognju. Ko so nabodala pečena, jih preložite na servisni krožnik, zraven ponudite limono, narezano na krhlje, okrasite z lističi sveže bazilike in takoj postrezite.
Predlog:
Zraven lahko postrežete tople pita kruhke in različne osvežilne omake.









