Katalogi

Katalogi

Preberite več
Naše obveze

Naše obveze

Preberite več
https://www.e-leclerc.si/priporocamo/moja-cewe-fotoknjiga/

CEWE fotoizdelki

Preberite več

jajca

  1. RDEČE VINO – TERAN ali REFOŠK

Jajca sobne temperature prelijemo z vinom in kuhamo do vretja. Ko zavrejo, zmanjšamo temperaturo na minimum in kuhamo še 30 minut. Ko so kuhana, jih pustimo stati v vinu še 4 ure.  Jajca odcedimo in ko so suha, spoliramo s papirnato brisačko, na katero smo dali nekaj kapljic olja. Jajca pobarvana v vinu bodo posuta s čudovitimi kristalčki.

2. BOROVNICE

Za barvanje z borovnicami uporabimo gozdne borovnice, saj te vsebujejo več barvila  in ne ameriških, ki so večje. Uporabimo borovnice, ki smo jih shranili poleti ali pa kupimo zmrznjene. Za bolj intenziven odtenek uporabimo čim več borovnic, tako, da bodo jajca v celoti pokrita. Kuhamo do vretja in nato še 30 minut. Jajca pustimo stati v borovničevem soku še vsaj 4 ure. Vmes jih po potrebi obračamo. Odcedimo in spoliramo z naoljeno papirnato brisačko.

3. RDEČA PESA – ŽAMETNA RDEČA

Jajca sobne temperature prelijemo s sokom rdeče pese in kuhamo do vretja. Ko zavrejo, zmanjšamo temperaturo na minimum in kuhamo še 1 uro. Jajca pustimo stati v pesinem soku nekaj ur, najbolje čez noč. Če niso v celoti prekrita s tekočino jih sproti obračamo. Ko se obarvajo in dosežejo željeni odtenek, jih odcedimo in previdno spoliramo z naoljeno papirnato brisačko. Pri jajcih obarvanih z rdečo peso moramo biti namreč zelo pazljivi, saj barva ni povsem fiksirana in lahko malo »puščajo« barvo.

  1. RDEČA PESA – PINK

Jajca sobne temperature prelijemo s sokom rdeče pese in kuhamo do vretja. Ko zavrejo, zmanjšamo temperaturo na minimum in kuhamo še 1 uro. Jajca pustimo stati v pesinem soku še 2 uri, po potrebi jih obračamo. Odcedimo in zelo previdno spoliramo z naoljeno papirnato brisačko, saj barva rdeče pese ni povsem fiksna.

  1. RDEČE ZELJE

Rdeče zelje narežemo na manjše kose (1x1cm) in ga prelijemo z vodo. Dodamo malo kisa in kuhamo do vretja. Ko zavre, zmanjšamo temperaturo na minimum in kuhamo še 30 minut. Posodo nato odstavimo in pustimo stati čez noč. Naslednji dan zelje odstranimo, v tekočino pa damo jajca sobne temperature in kuhamo do vretja. Ko zavre, kuhamo še 45 minut. Pustimo stati še 2 uri in po potrebi jajca obračamo. Odcedimo in spoliramo z naoljeno papirnato brisačko.

BON APPÉTIT

Izberite jedi, prevzemite naročilo v vaši trgovini E.Leclerc, prihranite čas pri nakupovanju in več časa uživajte v dobri družbi.

Prijava na e-novice

Bodite obveščeni o vseh akcijah, novostih in posebnih ponudbah v trgovinah E.Leclerc!

Prijava

Ljubljana

Jurčkova cesta 225
Tel. 01 420 42 67
[email protected]

Maribor

Tržaška cesta 67a
Tel: 02 450 05 00
[email protected]

Pregled zasebnosti

To spletno mesto uporablja piškotke za boljšo uporabniško izkušnjo na naši spletni strani.

Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in opravljajo funkcije, kot je prepoznavanje vas, ko se vrnete na našo spletno stran in kot pomoč naši ekipi, da prepozna, kateri deli spletnega mesta so za vas najbolj zanimivi in uporabni.