
Za vse ljubitelje potice, ki se bojite, da se vam ta v klasični obliki ne bo posrečila. Simpatični kozarčki in živahne rumove brusnice bodo poskrbeli, da bodo vaši gostje navdušeni nad drugačno, a kljub temu po okusu skoraj identično, velikonočno orehovo potico.
Testo:
- 250g moke za kvašeno testo
- 15g kvasa
- 1 dl mleka
- 70g sladkorja
- 70g masla
- 2 rumenjaka
- ½ vanilijevega sladkorja
- nastrgana limonina lupina
Sestavine zmešamo. Zmes nato razvaljamo in zvijemo v rolado, ki jo položimo v namaščen pekač. Zmes naj vzhaja vsaj 6 ur v mrzli pečici. Nato segrejemo pečico na 180°C in pečemo uro do uro in pol. Ko je pečena, jo ohladimo in ohlajeno narežiemo na majhne kocke (1x1cm).
Orehov nadev:
- 300g orehov
- 50g sladkorja
- 20g masla
- 100ml mleka
- ½ vanilijevega sladkorja
- limonina lupina
- rum
Orehe srednje fino zmeljemo. Dodamo ostale sestavine in vrelo mleko. Dobro premešamo.
Rumove brusnice (100g) – namočimo sušene brusnice v rum za vsaj 30min.
Sladico nato zlagamo tako, da na dno kozarčka položimo koščke testa, preko nasujemo nekaj rumovih brusnic in po vrhu posujemo orehov nadev. Pred serviranjem prelijemo vsak kozarček z 0.5dl toplega mleka, da bo sladica bolj sočna in dekoriramo z brusnicami.
Namig: Uporabimo cela orehova jedrca, ki jih sami zmeljemo, saj mleti orehi velikokrat pogrenijo.








