Katalogi

Katalogi

Preberite več
Naše obveze

Naše obveze

Preberite več
https://www.e-leclerc.si/priporocamo/moja-cewe-fotoknjiga/

CEWE fotoizdelki

Preberite več

tortica_recept_21.3_3

Sestavine:

Piškotna osnova za torto:

200 g piškotov speculoos

60 g masla

Krema:

600 g pasirane skute

10 velikih žlic sladkanega koncentriranega mleka

3 lističi želatine (ali 3 g agar agarja)

150 g borovnic, lahko zamrznjenih

Preliv:

300 g borovnic, lahko zamrznjenih

50 g sladkorja

Priprava:

V kozici stopite maslo. Zdrobite piškote, jih dodajte maslu in dobro premešajte. Namastite model za peko torte. Dno modela za torte obložite s piškotno maso, postavite v pečico in 10 minut pecite na 180° C (termostat 6). Nato vzemite iz pečice in počakajte, da se ohladi.

Liste želatine 5 minut namakajte v hladni vodi. V kozici segrejte koncentrirano mleko in mu dodajte želatino (ali agar agar). Kuhajte 2 minuti, vendar pazite, da ne zavre.

Kozico odstavite in mleku dodajte skuto, dobro premešajte. Nato dodajte še borovnice.

Skutno zmes prelijte čez testo, ki ste ga pustili v tortnem obodu, in torto za najmanj 1 uro postavite na hladno.

Preliv pripravite tako, da zmeljete preostanek borovnic in dodate sladkor. Preden postrežete, prelijte čez skutno torto in razrežite.

Dober tek!

BON APPÉTIT

Izberite jedi, prevzemite naročilo v vaši trgovini E.Leclerc, prihranite čas pri nakupovanju in več časa uživajte v dobri družbi.

Prijava na e-novice

Bodite obveščeni o vseh akcijah, novostih in posebnih ponudbah v trgovinah E.Leclerc!

Prijava

Ljubljana

Jurčkova cesta 225
Tel. 01 420 42 67
[email protected]

Maribor

Tržaška cesta 67a
Tel: 02 450 05 00
[email protected]

Pregled zasebnosti

To spletno mesto uporablja piškotke za boljšo uporabniško izkušnjo na naši spletni strani.

Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in opravljajo funkcije, kot je prepoznavanje vas, ko se vrnete na našo spletno stran in kot pomoč naši ekipi, da prepozna, kateri deli spletnega mesta so za vas najbolj zanimivi in uporabni.