
Klasična pita s krhkim testom in z veliko limoninega soka in limonine lupinice.
Sestavine:
Krhko testo
- 140 g moke
- 30 g sladkorja v prahu
- 85 g masla
- 1 jajce
- Sol
Če si želite olajšati delo, je na oddelku svežega programa v naši trgovini velika izbira že pripravljenega in oblikovanega krhkega testa .
Nadev
- 85 g sladkorja
- 3 jajca
- sok 5 limon
- 30 g koruznega škroba
- 110 g masla
Drugo
- 3 beljaki
- 100 g sladkorja
Vse navedene izdelke dobite v naši trgovini na oddelkih svežega programa in široke potrošnje.
Priprava:
Krhko testo
Moko presejte na delovno površino. Sredi kupčka naredite jamico, v katero ubijete jajce, dodajte sladkor, 1 do 2 žlici hladne vode, moko in ščepec soli. Hladno maslo narežite na koščke, nato na hitro ugnetite gladko testo. Ovijte ga v prozorno folijo in za 30 minut postavite v hladilnik.
Ohlajeno testo razvaljajte v obliki modela za pite s premerom 24 centimetrov. Testo obrežite nekoliko širše, da z njim obložite tudi obod modela.
Model obložite s testom. Robove testa, ki gledajo čez rob modela porežite. Testo po dnu na gosto prebodite z vilicami, potem pa model za 15 minut postavite v hladilnik.
Pečico segrejete na 190 °C.
Model s testom za 15 do 20 minut postavite v segreto pečico, da se svetlo rjavo obarva.
Dno testa premažite z beljakom, temperaturo v pečici pa znižate na 170 °C.
Nadev:
Nad vodno kopeljo stepite jajca z limoninim sokom, sladkorjem in koruznim škrobom. Ko se zgosti, odstavite in dodajte maslo, narezano na koščke. Prelijte čez pečeno testo in pustite, da se ohladi.
Stepite beljake in jim postopoma dodajajte sladkor. Ko zmes postane gosta in svetleča, ste zmagali 😊. Z dresirno vrečko nabrizgajte stepene beljake in pecite v pečici, ogreti na 150 °C, približno 30 minut.








