Katalogi

Katalogi

Preberite več
Naše obveze

Naše obveze

Preberite več
https://www.e-leclerc.si/priporocamo/moja-cewe-fotoknjiga/

CEWE fotoizdelki

Preberite več

pita_3

Priprava: 20 minut

Pečenje: 30-40 minut

Za 4-6 oseb potrebujemo:

  • krhko testo (priporočamo Pâte brisée naše blagovne znamke  Marque repère)
  • 80 g pancete (lahko tudi prekajeno)
  • 6 srednje velikih čebul
  • 300 ml kisle smetane (priporočamo Crème fraîche naše blagovne znamke  Marque repère)
  • 4 jajca
  • drobnjak, krebuljico
  • olivno olje
  • sol in poper

Priprava:

Pekač obložite s papirjem za peko, nanj postavite testo in ga preluknjajte z vilicami. V ponvi popecite panceto. Na olivnem olju prepražite na kolobarje narezano čebulo, vendar bodite pozorni, da ne porumeni. Med praženjem večkrat premešajte.

V posodi zmešajte jajca, kislo smetano, narezan drobnjak, krebuljico, sol in poper. Dodajte popraženo panceto in čebulo.
Zmes vlijte na testo v pekaču in postavite v predhodno segreto pečico na 200 °C za 40 minut oziroma dokler ni povrhnjica lepo zapečena.

Vinsko priporočilo:

Pita s čebulo se precej enostavno ujema s suhimi belimi ali rosé vini. Iz naše spletne vinoteke, ki jo najdete na tej povezavi, priporočamo beli vini iz francoske pokrajine Alzacije: silvanca Wolfberger ali rizling Arthur Metz.
vina_3

BON APPÉTIT

Izberite jedi, prevzemite naročilo v vaši trgovini E.Leclerc, prihranite čas pri nakupovanju in več časa uživajte v dobri družbi.

Prijava na e-novice

Bodite obveščeni o vseh akcijah, novostih in posebnih ponudbah v trgovinah E.Leclerc!

Prijava

Ljubljana

Jurčkova cesta 225
Tel. 01 420 42 67
[email protected]

Maribor

Tržaška cesta 67a
Tel: 02 450 05 00
[email protected]

Pregled zasebnosti

To spletno mesto uporablja piškotke za boljšo uporabniško izkušnjo na naši spletni strani.

Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in opravljajo funkcije, kot je prepoznavanje vas, ko se vrnete na našo spletno stran in kot pomoč naši ekipi, da prepozna, kateri deli spletnega mesta so za vas najbolj zanimivi in uporabni.