Katalogi

Katalogi

Preberite več
Naše obveze

Naše obveze

Preberite več
https://www.e-leclerc.si/priporocamo/moja-cewe-fotoknjiga/

CEWE fotoizdelki

Preberite več

05_koncno_splet_3

Januar je za mnoge mesec, ko se začnejo izpolnjevati praznične zaobljube. Predvsem se ljudje odločamo za bolj zdrav življenjski slog, kar vključuje lahko in raznoliko prehrano ter večjo telesno aktivnost. Predvsem nam bo naš organizem hvaležen za malce bolj zdravo prehrano, sploh po bogato obloženih prazničnih mizah in pecivu. Tokrat smo zato za vas pripravili lahek krožnik bio pirinih testenin z zelenjavo, pinjolami in skuto. Jed ne samo, da je zdrava, tudi izgleda lepo in je idealna za razvajanje svojih najdražjih.

01_sestavine_splet_3

SESTAVINE ZA 4 OSEBE:

  • 500g BIO pirinih svedrov (Mlinarček)
  • 125g baby špinače
  • 300g brokolija
  • 70g pinjol
  • 250g lahke skute
  • po želji parmezan

03_brokoli_splet_3

Najprej damo kuhati vodo za testenine in jo solimo. Medtem ko čakamo, da zavre, pripravimo ostale sestavine.

Glavo brokolija operemo in jo razdelimo na manjše cvetke. Steblo zavržemo. Cvetke poparimo v slani vreli vodi, približno 1 minuto in jih nato še popražimo na olivnem olju.

02_pinjole_splet_3

Pinjole na hitro popražimo v ponvi, da dobijo lepo zlato barvo. Pazimo, da se nam ne zažgejo, zato jih ves čas mešamo. Približno 2 minuti sta dovolj, da so pripravljene.

04_koncno_splet_3

Baby oziroma mlado špinačo damo v ponev, solimo in začinimo s česnom v prahu in poprom ter pokapljamo z olivnim oljem. Dušimo jo tako dolgo, da oveni, a ne predolgo, saj želimo, da ohrani čim več vitaminov in hranljivih snovi, ki jih zelena zelenjava vsebuje. Odstavimo.

Na koncu po navodilih proizvajalca skuhamo bio pirine svedre. Pazimo, da se navodil držimo oziroma da upoštevamo čas kuhanja ali celo skrajšamo za eno minuto, saj želimo, da so naši svedri al dente in nikakor ne razkuhani. Odcedimo in pokapljamo z olivnim oljem. Vmešamo mlado špinačo, brokoli in pinjole (nekaj jih pustimo za dekoracijo). Ko serviramo na krožnike vsakega potresemo še s skuto, okrasimo s pinjolami in pokapljamo z limoninim sokom ali nastrgano limonino lupinico – ta bo jedi dala okus svežine.

Ob jedi postrezite še parmezan.

BON APPÉTIT

Izberite jedi, prevzemite naročilo v vaši trgovini E.Leclerc, prihranite čas pri nakupovanju in več časa uživajte v dobri družbi.

Prijava na e-novice

Bodite obveščeni o vseh akcijah, novostih in posebnih ponudbah v trgovinah E.Leclerc!

Prijava

Ljubljana

Jurčkova cesta 225
Tel. 01 420 42 67
[email protected]

Maribor

Tržaška cesta 67a
Tel: 02 450 05 00
[email protected]

Pregled zasebnosti

To spletno mesto uporablja piškotke za boljšo uporabniško izkušnjo na naši spletni strani.

Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in opravljajo funkcije, kot je prepoznavanje vas, ko se vrnete na našo spletno stran in kot pomoč naši ekipi, da prepozna, kateri deli spletnega mesta so za vas najbolj zanimivi in uporabni.