Katalogi

Katalogi

Preberite več
Naše obveze

Naše obveze

Preberite več
https://www.e-leclerc.si/priporocamo/moja-cewe-fotoknjiga/

CEWE fotoizdelki

Preberite več
ČAS PRIPRAVE: približno 30 minut
ČAS PEKE: približno 10 minut
ZA 4 OSEBE
 
Potrebujete
  • 1 piščanec «Poulet de Bresse» 2 kg
  • 10 šampinjonov
  • 1 čebula
  • 2 neolupljena stroka česna
  • 100 g masla
  • 2 žlici moke
  • 1 l smetane crème fraîche
  • 20 cl belega suhega vina
  • sol
  • poper, sveže mlet
Navodila
 
Olupite čebulo in jo razrežite na četrtine. Na četrtine razrežite tudi obrezane šampinjone, ki ste jih splaknili pod vodo. Česnova stroka sploščite z noževim rezilom.
Piščanca razrežite na kose (krila, stegna, krače), trup pa začasno postavite na stran. V ponvi na močnem ognju stopite maslo in kose mesa zlatorjavo zapecite na strani s kožo. Posolite in popoprajte, nato dodajte gobe, čebulo in česen.
Dodajte moko, nato zalijte z belim vinom. Počakajte, da se omaka zgosti. Dodajte smetano, premešajte, nato kuhajte 25 do 30 minut na šibkem ognju. Kose piščanca odcedite in postavite na stran. Omako precedite skozi gosto cedilo, šele nato jo dokončno začinite. Omako zavrite, premešajte in postavite na stran.
Pečico segrejte na 180 °C. Trup premažite z maslom, posolite in popoprajte. Položite ga na pekač in pecite 20 minut. Odrezane fileje in odcejene kose mesa položite v posodo in jih hranite na toplem. Meso postrezite na servirnem pladnju, prelito z omako.
 
 
 

BON APPÉTIT

Izberite jedi, prevzemite naročilo v vaši trgovini E.Leclerc, prihranite čas pri nakupovanju in več časa uživajte v dobri družbi.

Prijava na e-novice

Bodite obveščeni o vseh akcijah, novostih in posebnih ponudbah v trgovinah E.Leclerc!

Prijava

Ljubljana

Jurčkova cesta 225
Tel. 01 420 42 67
[email protected]

Maribor

Tržaška cesta 67a
Tel: 02 450 05 00
[email protected]

Pregled zasebnosti

To spletno mesto uporablja piškotke za boljšo uporabniško izkušnjo na naši spletni strani.

Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in opravljajo funkcije, kot je prepoznavanje vas, ko se vrnete na našo spletno stran in kot pomoč naši ekipi, da prepozna, kateri deli spletnega mesta so za vas najbolj zanimivi in uporabni.