Sestavine:
- 170 g temne čokolade
- 50 g masla (in še malo, za namastitev modelčkov za soufflé)
- 200 g sladkorja (razdelite ga na pol)
- 3 rumenjaki
- 6 beljakov
- čajna žlička vanilijeve arome
- droben ščepec soli
Postopek:
Pečico segrejemo na 180 °C. 6 malih modelčkov namažemo z maslom in potresemo z žlico sladkorja.
Nad soparo stalimo čokolado in maslo. Ko je zmes gladka, jo malce ohladimo in vanjo vmešamo sol in aromo vanilije.
V drugi skledi z mešalnikom penasto zmešamo rumenjake in 100 g sladkorja ter zmes nežno vmešamo v čokolado.
Iz beljakov pripravimo sneg in nato med mešanjem postopoma vmešamo preostalo polovico sladkorja.
Sneg v treh delih previdno vmešamo v čokoladno zmes.
Prelijemo v pripravljene modelčke in pečemo približno 15-20 minut.
Serviramo še tople, za piko na i pa dodamo še kepico vanilijevega sladoleda in sveže jagode.









