Sestavine za nadev:
- 300 ml goste smetane crème fraîche
- 3 jajca
- 150 g camembert sira
- 250 g dimljenega lososa
- 100 g brokolija
- sadje in oreščki po želji, npr. jabolka, lešniki in rozine
Sestavine za testo:
- 190 g moke
- 115 g masla (hladnega)
- pol žličke soli in droben ščepec sladkorja
Postopek:
Najprej pripravite testo: v veliki skledi zmešajte moko s soljo in sladkorjem, nato dodajte na majhne kocke narezano maslo. S prsti hitro in rahlo vgnetemo maslo v moko, da mešanica postane podobna drobtinam. Postopoma vmešajte 50 ml vode in hitro zgnetite testo v kepo, ki jo zavijete v folijo in shranite v hladilniku za najmanj pol ure.
Medtem lahko pripravite nadev: zmešajte jajca, smetano in na kocke narerezazan din sir. mljen lČe sosoe vas inm zdi z na vejmicees pregosta, lahko dodate nekaj mleka. V zmes dodajte še na koščke na narezan brokoli (nekaj ga pustite za po vrhu), poprajte in po želji dodajte še timijan.
Segrejte pečico na 180 °C. Testo vzemite iz hladilnika in ga za lažje oblikovanje pustite nekaj minut na sobni temperaturi. Na dobro pomokani podlagi ga razvaljajte do debeline približno 3 cm. Narahlo ga navijte na valjar, da ga lažje prenesete v pekač. Testo slepo pecite približno 15 minut.
Nadev počasi zlijte na pečeno testo, po vrhu pa posujte preostale vejice brokolija. Pecite 30 do 40 minut, dokler po vrhu pita ni lepo zlato zapečena. Servirajte s solato in dobrim rdečim vinom.









