Katalogi

Katalogi

Preberite več
Naše obveze

Naše obveze

Preberite več
https://www.e-leclerc.si/priporocamo/moja-cewe-fotoknjiga/

CEWE fotoizdelki

Preberite več

pita_4_4_3

Sestavine za nadev:

  • 300 ml goste smetane crème fraîche
  • 3 jajca
  • 150 g camembert sira
  • 250 g dimljenega lososa
  • 100 g brokolija
  • sadje in oreščki po želji, npr. jabolka, lešniki in rozine

Sestavine za testo:

  • 190 g moke
  • 115 g masla (hladnega)
  • pol žličke soli in droben ščepec sladkorja

Postopek:

Najprej pripravite testo: v veliki skledi zmešajte moko s soljo in sladkorjem, nato dodajte na majhne kocke narezano maslo. S prsti hitro in rahlo vgnetemo maslo v moko, da mešanica postane podobna drobtinam. Postopoma vmešajte 50 ml vode in hitro zgnetite testo v kepo, ki jo zavijete v folijo in shranite v hladilniku za najmanj pol ure.
Medtem lahko pripravite nadev: zmešajte jajca, smetano in na kocke narerezazan din sir. mljen lČe sosoe vas inm zdi z na vejmicees pregosta, lahko dodate nekaj mleka. V zmes dodajte še na koščke na narezan brokoli (nekaj ga pustite za po vrhu), poprajte in po želji dodajte še timijan.
Segrejte pečico na 180 °C. Testo vzemite iz hladilnika in ga za lažje oblikovanje pustite nekaj minut na sobni temperaturi. Na dobro pomokani podlagi ga razvaljajte do debeline približno 3 cm. Narahlo ga navijte na valjar, da ga lažje prenesete v pekač. Testo slepo pecite približno 15 minut.
Nadev počasi zlijte na pečeno testo, po vrhu pa posujte preostale vejice brokolija. Pecite 30 do 40 minut, dokler po vrhu pita ni lepo zlato zapečena. Servirajte s solato in dobrim rdečim vinom.

BON APPÉTIT

Izberite jedi, prevzemite naročilo v vaši trgovini E.Leclerc, prihranite čas pri nakupovanju in več časa uživajte v dobri družbi.

Prijava na e-novice

Bodite obveščeni o vseh akcijah, novostih in posebnih ponudbah v trgovinah E.Leclerc!

Prijava

Ljubljana

Jurčkova cesta 225
Tel. 01 420 42 67
[email protected]

Maribor

Tržaška cesta 67a
Tel: 02 450 05 00
[email protected]

Pregled zasebnosti

To spletno mesto uporablja piškotke za boljšo uporabniško izkušnjo na naši spletni strani.

Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in opravljajo funkcije, kot je prepoznavanje vas, ko se vrnete na našo spletno stran in kot pomoč naši ekipi, da prepozna, kateri deli spletnega mesta so za vas najbolj zanimivi in uporabni.