Katalogi

Katalogi

Preberite več
Naše obveze

Naše obveze

Preberite več
https://www.e-leclerc.si/priporocamo/moja-cewe-fotoknjiga/

CEWE fotoizdelki

Preberite več

Capture0069-3

Kremasta omaka s svežim lososom in vodko je moderna jed, tako po videzu kot tudi po sestavinah. Svežino lososa še dodatno obogati limona, če pa dodamo sveže začimbe, kot je koper, pa bomo s krožnikom zagotovo navdušili še tako zahtevnega gosta.

Sestavine:

  • 500g peresnikov
  • 4 lososovi kotleti
  • 2 šalotki
  • 400ml smetane za kuhanje
  • 0,5 dl vodke
  • 60g masla
  • žlica paradižnikovega koncentrata
  • 2 žlički kopra
  • sol, poper
  • limona, sveže zelenje

Peresnike skuhamo v vreli slani vodi po navodilih proizvajalca. Pazimo, da so al dente, torej jih kuhamo točno tako dolgo, kot piše na embalaži ali eno minuto manj. Odcedimo in pripravimo omako.

Šalotko narežemo na drobne kocke in jo 2 minuti pražimo na stopljenem maslu. Dodamo smetano za kuhanje in vodko. Na majhnem ognju kuhamo 5 minut, da alkohol izhlapi in medtem pripravimo ribo. Lososu odstranimo kožo in kosti in ga narežemo na večje kocke (2x1cm). Dodamo ga v omako, solimo, popramo in dodamo koper. Kuhamo 2 minuti in dodamo žlico paradižnikovega koncentrata, ki bo našo omako obarval nežno roza. Vse skupaj kuhamo še 5 minut, da je losos pripravljen in dodamo peresnike. Dobro premešamo in serviramo.

Namig:  Jed lahko obogatimo in poudarimo, če preko naribamo limonino lupinico, saj bo ta poskrbela za dodatno svežino in okus.

BON APPÉTIT

Izberite jedi, prevzemite naročilo v vaši trgovini E.Leclerc, prihranite čas pri nakupovanju in več časa uživajte v dobri družbi.

Prijava na e-novice

Bodite obveščeni o vseh akcijah, novostih in posebnih ponudbah v trgovinah E.Leclerc!

Prijava

Ljubljana

Jurčkova cesta 225
Tel. 01 420 42 67
[email protected]

Maribor

Tržaška cesta 67a
Tel: 02 450 05 00
[email protected]

Pregled zasebnosti

To spletno mesto uporablja piškotke za boljšo uporabniško izkušnjo na naši spletni strani.

Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in opravljajo funkcije, kot je prepoznavanje vas, ko se vrnete na našo spletno stran in kot pomoč naši ekipi, da prepozna, kateri deli spletnega mesta so za vas najbolj zanimivi in uporabni.