Katalogi

Katalogi

Preberite več
Naše obveze

Naše obveze

Preberite več
https://www.e-leclerc.si/priporocamo/moja-cewe-fotoknjiga/

CEWE fotoizdelki

Preberite več

Capture0069-3

Kombinacija kremne maslene polente z aromatičnim žajbljem in hrustljavo zapečenim filejem brancina je kot nalašč ustvarjena za postni petek, ko se na naših mizah servira riba. Dodatek ocvrtega žajblja da jedi tisto piko na i in poskrbi, da bo v vašem domu prijetno zadišalo po svežih zeliščih.

Sestavine:

  • 4 očiščeni fileji brancina
  • 60 g instant polente
  • 20 g masla
  • 10 lističev svežega žajblja
  • sol
  • olivno olje

V večji ponvi segrejemo 3 žlice olivnega olja in nanj položimo fileje brancina. Najprej ocvremo tisto stran, na kateri je koža, saj bomo s tem dosegli, da bo le ta lepo hrustljava. Pečemo 3 minute na vsaki strani. Odstavimo in solimo.

Namig:

Ribo solimo na koncu zato, da pri pečenju spusti čim manj lastnega soka in posledično ohrani bogat okus.

Po navodilih proizvajalca skuhamo instant polento. V 4,5 dl vrele vode damo žličko soli, maslo in na drobno narezan žajbelj (nekaj lističev pustimo za dekoracijo). Ko se maslo raztopi, zmanjšamo ogenj in vmešamo 1,5 dl polente. Kuhamo še 2 minuti, ob tem ves čas mešamo s kuhalnico.

Na globok krožnik damo kremno polento in nanjo kos ribe.

Nekaj žajbljevih lističev na hitro ocvremo v 1 dl olja – približno 2 minuti, da postane hrustljav. Z njim dekoriramo naš krožnik.

BON APPÉTIT

Izberite jedi, prevzemite naročilo v vaši trgovini E.Leclerc, prihranite čas pri nakupovanju in več časa uživajte v dobri družbi.

Prijava na e-novice

Bodite obveščeni o vseh akcijah, novostih in posebnih ponudbah v trgovinah E.Leclerc!

Prijava

Ljubljana

Jurčkova cesta 225
Tel. 01 420 42 67
[email protected]

Maribor

Tržaška cesta 67a
Tel: 02 450 05 00
[email protected]

Pregled zasebnosti

To spletno mesto uporablja piškotke za boljšo uporabniško izkušnjo na naši spletni strani.

Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in opravljajo funkcije, kot je prepoznavanje vas, ko se vrnete na našo spletno stran in kot pomoč naši ekipi, da prepozna, kateri deli spletnega mesta so za vas najbolj zanimivi in uporabni.