
Ali »devilled eggs« so trendovska jed, ki se vedno pogosteje pojavlja na velikonočnih mizah doma in na tujem. Kombinacija naravnih barvil in okusnih nadevov poskrbi, da je prigrizek privlačen na pogled, obenem pa prava fantazija okusov in barv. Za vas smo pripravili rdečo – rumeno kombinacijo, pripravljeno z rdečo peso in kurkumo.
Sestavine
- 7 jajc
- 4dl soka rdeče pese
- 6 žličk kurkume
- majoneza
- gorčica
- nariban hren
- sol, poper
- kalčki, kreša, timijan, drobnjak, peteršilj za dekoracijo
Recept
Jajca skuhamo ter olupimo. Prerežemo jih na polovico in odstranimo rumenjake, ki jih prihranimo za poznejše korake. V 1. posodi zmešamo 3dl tople vode in dodajte 4 žličke kurkume ter potopimo 7 jajčnih polovic. V 2. posodo nalijemo 3dl soka rdeče pese in vanj potopimo še preostalih 7 jajčnih polovic. Za najboljše rezultate pustimo čez noč.
Nadev:
Rumenjake razdelimo na dva dela. V prvo polovico dodamo 2 žlički kurkume, ½ žličke soli, poper, tri žlice majoneze, žlico gorčice in po okusu sveže nariban hren.
Drugi polovici rumenjakov dodamo žlico soka rdeče pese, ½ žličke soli, poper, tri žlice majoneze, žlico gorčice in sveže nariban hren.
Če se vam nadeva zdita preredka, ju zgostite s kompaktnim kremnim sirom.
Napolnimo brizgalno vrečko (zvezdasti nastavek) z rumenim nadevom in ga nabrizgamo v rdeče obarvane jajčne polovičke. Isto ponovimo še z rdečim nadevom, s katerim napolnimo rumeno obarvane jajčne polovičke. Dekoriramo s poljubnim svežim zelenjem.
Namig
Jajca olupimo še vroča, saj se bo tako lupina lažje lupila.








