Puhasti miniaturni prigrizki v obliki kruhovih bunkic, ki v sebi skrivajo sočno velikonočno šunko ali vratovino in pikanten nariban hren. Če želite malce drugačno kombinacijo tradicionalnih velikonočnih jedi, kot so meso, kruh in hren, potem je ta jed kot nalašč za vas. Lahko jih postrežete v košarici ali pa na lesenih nabodalcih, ki jih postavite na sredino praznične mize.
Recept:
- 410g bele moke, tip 500
- 250g polnomastnega mleka
- 8g kvasa
- 8g soli
- 50g masla (na sobni temperaturi)
- nariban hren
- kocke šunke ali vratovine
Moko, mleko in vzhajan kvas gnetemo okrog 5 minut, dodamo sol ter kocke zmehčanega masla. Pustimo vzhajati približno 1 uro. Testo nato razvaljamo in z nožem razdelimo na kvadratke; približno 4x4cm. Na vsakega nato položimo košček vratovine ali šunke in malce naribanega hrena. Oblikujemo kroglice. Te nato pokrijemo in pustimo vzhajati še 1 uro na sobni temperaturi. Pred peko jih premažemo z mlekom in jih pečemo 15-20 minut pri 200°C.
Namig: Mlečne kruhove bunkice so najboljše sveže, zato jih pripravimo še isti dan. So kombinacija treh najpomembnejših velikonočnih jedi, saj vsebujejo mlečni kruh, meso in hren. Lahko jih postrežemo v košarici ali na krožniku, ali pa jih nabodemo na lesena nabodalca in s tem dosežemo malo bolj moderen izgled.









