Sestavine:
Piškotna osnova za torto:
200 g piškotov speculoos
60 g masla
Krema:
600 g pasirane skute
10 velikih žlic sladkanega koncentriranega mleka
3 lističi želatine (ali 3 g agar agarja)
150 g borovnic, lahko zamrznjenih
Preliv:
300 g borovnic, lahko zamrznjenih
50 g sladkorja
Priprava:
V kozici stopite maslo. Zdrobite piškote, jih dodajte maslu in dobro premešajte. Namastite model za peko torte. Dno modela za torte obložite s piškotno maso, postavite v pečico in 10 minut pecite na 180° C (termostat 6). Nato vzemite iz pečice in počakajte, da se ohladi.
Liste želatine 5 minut namakajte v hladni vodi. V kozici segrejte koncentrirano mleko in mu dodajte želatino (ali agar agar). Kuhajte 2 minuti, vendar pazite, da ne zavre.
Kozico odstavite in mleku dodajte skuto, dobro premešajte. Nato dodajte še borovnice.
Skutno zmes prelijte čez testo, ki ste ga pustili v tortnem obodu, in torto za najmanj 1 uro postavite na hladno.
Preliv pripravite tako, da zmeljete preostanek borovnic in dodate sladkor. Preden postrežete, prelijte čez skutno torto in razrežite.
Dober tek!









