
Priprava: 20 minut
Pečenje: 30-40 minut
Za 4-6 oseb potrebujemo:
- krhko testo (priporočamo Pâte brisée naše blagovne znamke Marque repère)
- 80 g pancete (lahko tudi prekajeno)
- 6 srednje velikih čebul
- 300 ml kisle smetane (priporočamo Crème fraîche naše blagovne znamke Marque repère)
- 4 jajca
- drobnjak, krebuljico
- olivno olje
- sol in poper
Priprava:
Pekač obložite s papirjem za peko, nanj postavite testo in ga preluknjajte z vilicami. V ponvi popecite panceto. Na olivnem olju prepražite na kolobarje narezano čebulo, vendar bodite pozorni, da ne porumeni. Med praženjem večkrat premešajte.
V posodi zmešajte jajca, kislo smetano, narezan drobnjak, krebuljico, sol in poper. Dodajte popraženo panceto in čebulo.
Zmes vlijte na testo v pekaču in postavite v predhodno segreto pečico na 200 °C za 40 minut oziroma dokler ni povrhnjica lepo zapečena.
Vinsko priporočilo:
Pita s čebulo se precej enostavno ujema s suhimi belimi ali rosé vini. Iz naše spletne vinoteke, ki jo najdete na tej povezavi, priporočamo beli vini iz francoske pokrajine Alzacije: silvanca Wolfberger ali rizling Arthur Metz.









