
Januar je za mnoge mesec, ko se začnejo izpolnjevati praznične zaobljube. Predvsem se ljudje odločamo za bolj zdrav življenjski slog, kar vključuje lahko in raznoliko prehrano ter večjo telesno aktivnost. Predvsem nam bo naš organizem hvaležen za malce bolj zdravo prehrano, sploh po bogato obloženih prazničnih mizah in pecivu. Tokrat smo zato za vas pripravili lahek krožnik bio pirinih testenin z zelenjavo, pinjolami in skuto. Jed ne samo, da je zdrava, tudi izgleda lepo in je idealna za razvajanje svojih najdražjih.

SESTAVINE ZA 4 OSEBE:
- 500g BIO pirinih svedrov (Mlinarček)
- 125g baby špinače
- 300g brokolija
- 70g pinjol
- 250g lahke skute
- po želji parmezan

Najprej damo kuhati vodo za testenine in jo solimo. Medtem ko čakamo, da zavre, pripravimo ostale sestavine.
Glavo brokolija operemo in jo razdelimo na manjše cvetke. Steblo zavržemo. Cvetke poparimo v slani vreli vodi, približno 1 minuto in jih nato še popražimo na olivnem olju.

Pinjole na hitro popražimo v ponvi, da dobijo lepo zlato barvo. Pazimo, da se nam ne zažgejo, zato jih ves čas mešamo. Približno 2 minuti sta dovolj, da so pripravljene.

Baby oziroma mlado špinačo damo v ponev, solimo in začinimo s česnom v prahu in poprom ter pokapljamo z olivnim oljem. Dušimo jo tako dolgo, da oveni, a ne predolgo, saj želimo, da ohrani čim več vitaminov in hranljivih snovi, ki jih zelena zelenjava vsebuje. Odstavimo.
Na koncu po navodilih proizvajalca skuhamo bio pirine svedre. Pazimo, da se navodil držimo oziroma da upoštevamo čas kuhanja ali celo skrajšamo za eno minuto, saj želimo, da so naši svedri al dente in nikakor ne razkuhani. Odcedimo in pokapljamo z olivnim oljem. Vmešamo mlado špinačo, brokoli in pinjole (nekaj jih pustimo za dekoracijo). Ko serviramo na krožnike vsakega potresemo še s skuto, okrasimo s pinjolami in pokapljamo z limoninim sokom ali nastrgano limonino lupinico – ta bo jedi dala okus svežine.
Ob jedi postrezite še parmezan.








