malo drugače…
Letos pozabite na klasično mesno pečenko in tisoč in eno prilogo, za vas smo namreč pripravili jed, ki združuje vse! Svojim gostom postrezite čudovite krompirjeve košarice polnjene s piščančjim mesom in posute s slastnim sirom. Naj bodo letošnji prazniki nekoliko drugačni, posebni in ustvarjalni, vaši želodčki pa siti in zadovoljni.

SESTAVINE:
- 400g krompirja
- 30g masla
- 20ml mleka
- ½ jajca
- 200g piščančjega mesa (prsa, razkoščičena bedra,…)
- 1 manjša čebula
- 4 stroki česna
- 25g ribanega sira
- sol, poper, muškatni orešček, sušeni paradižniki
- peteršilj za dekoracijo

PRIPRAVA KROMPIRJEVE KOŠARICE
Krompir olupimo in narežemo na manjše kocke. Damo ga v hladno vodo, mu dodamo 2 stroka česna in 1 žličko soli. Ko zavre, kuhamo še 15-20 minut. Krompir dobro odcedimo in mu dodamo maslo, mleko ter ščepec muškatnega oreščka. Na koncu dodamo še jajce. Z mešalnikom zmiksamo do gladkega, da dobimo gostejši pire. Z maso napolnimo brizgalno vrečko z zvezdastim nastavkom in damo v hladilnik za vsaj pol ure.
V času, ko se naš pire ohlaja in strjuje v hladilniku, pripravimo meso. Čebulo olupimo in na drobno narežemo. Prav tako na drobne kocke narežemo piščančje meso in česen. Na olivnem olju najprej popražimo čebulo in ko postekleni, dodamo meso ter česen. Pražimo na visoki temperaturi približno 7 minut, da se meso lepo popeče. Solimo, popramo, po želji dodamo še kakšne priljubljene začimbe. Mi smo dodali žličko sušenih paradižnikov.

S krompirjevo maso oblikujemo 4 košarice, kot prikazuje fotografija. Pečico segrejemo na 200 stopinj in košarice pečemo 15 minut, da dobijo zlato skorjico. Ko so pečene, jih napolnimo z mesom in potresemo s sirom. Pečemo še 5 minut, da se sir stopi.


Košarice dekoriramo s svežim peteršiljem in postrežemo.

Namig:
Za vegetarijance lahko košarice napolnimo s poljubnimi gobami, pripravljenimi na enak način kot meso.
K jedi se odlično prileže kozarec ohlajene Bele Kraljice, ki jo najdete na policah naših trgovin.
Želimo vam mirne praznike in srečno 2018!








