V Sloveniji posameznik na leto porabi od 250 do 300 plastičnih vrečk, kar je nesmisel, saj te vrečke v povprečju uporabljamo le 20 minut, nato pa jih zavržemo. V naravi plastične vrečke razpadejo na majhne koščke, na katere se vežejo kemikalije in toksini, ti pa preko prehranjevalne verige končajo tudi na naših krožnikih. Razpadna doba teh vrečk je od 500 do 1000 let.

Cenik nakupovalnih vrečk E.Leclerc:

Nakupovalne vrečke – skupaj varujmo okolje

V E.Leclercu si močno želimo prispevati k ohranjanju ravnovesja okolja, zato smo že leta 1996 trgu predstavili vrečke za večkratno uporabo in biorazgradljive vrečke, kar je omogočilo zmanjšanje porabe vrečk z ene milijarde na leto na 48 milijonov letno, oziroma 4000 ton plastike.

Namesto klasičnih plastičnih nakupovalnih vrečk, lahko sedaj kupite bio razgradljivo ali papirnato nakupovalno vrečko E.Leclerc.

Za večje nakupe pa so vam na voljo tudi kartonaste škatle in vrečke iz jute z ročaji iz bombaža. Ko se vaša stara vrečka izrabi ali poškoduje, vam jo na informacijah brezplačno zamenjamo.*

Vse odpadne nakupovalne vrečke recikliramo. Vse naše vrečke nosijo oznako NF Environnement. Gre za francosko nacionalno ekološko oznako, ki zagotavlja kakovost in varnost izdelkov ter varnostnih storitev in združuje kakovost življenja z varovanjem okolja.

*velja za vrečke iz jute.

BON APPÉTIT

Izberite jedi, prevzemite naročilo v vaši trgovini E.Leclerc, prihranite čas pri nakupovanju in več časa uživajte v dobri družbi.

Prijava na e-novice

Bodite obveščeni o vseh akcijah, novostih in posebnih ponudbah v trgovinah E.Leclerc!

Prijava

Ljubljana

Jurčkova cesta 225
Tel. 01 420 42 67
[email protected]

Maribor

Tržaška cesta 67a
Tel: 02 450 05 00
[email protected]